Vintertid & dårlige dage…..

Så er vi gået over til vintertid og vinteren, samt de koldere dage begynder at dukke op….

På det seneste har jeg haft fødselsdag, sidste fredag, min kæreste haft fødselsdag, i onsdags. Så vi har ikke ligefrem fået særlig sundt mad. Sidste fejring er på søndag, der får vi gæster til brunch. Lige pt kan jeg overhovedet ikke overskue det, mest af alt fordi jeg har haft en skide dårlig uge – rent ud sagt!

Jeg aner ikke helt hvad det er og hvorfor, jeg tænker umiddelbart ikke at det er en bestemt ting, jeg forstiller mig det er flere ting på én gang. Heri blandt: usundt mad, 2 fødselsdage med en del folk (det gør mig meget træt, giver trykken i hovedet og en koncentration lig NUL!) sukker, for lidt vand, koldere vejr, for lidt søvn, menstruation osv. Alle de ting har oftest en kæmpe betydning for mit helbred. Og ALLE de ting har jeg fodret min krop med den sidste uges tid! (BEVARES, det skal der også være plads til)!

Jeg har snakket om vejret før, og der stod det meget klart at varme bare er et NO GO, simpelthen fordi det opvarmer blodkarrene og udvider dem, så blodet strømmer ned til benene, som pga ikke fungerende/eksisterende venepumper og udvidet blodkar, ikke kan få det pumpet op igen (sådan som det jo så altid er) men her er forskellen også dehydrering og ekstra vand og salt, fordi man sveder en del – bare NEJ TAK TIL VARME! Undskyld….. nå men nu tænker i nok, jamen så er kulden jo fin? Og ja, det burde den være. Det der ikke er så fint er, årstiderne generelt. Det bedste for mig ville være samme temperatur og luftfugtighed hele året rundt, fordi så skal min krop ikke bruge krafter på at tilpasse sig på ny hele tiden.

Den anden ting er kosten. Kosten her en KÆMPE betydning for mig. Alene af den simple grund, at man bruger nærmest hele kroppen, og en kæmpe del af sin energi på blot at fordøje det man spiser (det kender selv raske folk, man er DØD efter et stort godt måltid). Derfor, når man som jeg i forvejen ikke har ret meget energi (den er ret sparsom), eller særlig god fordøjelse for den sags skyld, så nytter det ikke noget at jeg propper mig med hvidt brød, sukker og chokolade konstant. NEJ. Jeg skal tilføje min krop næringsstoffer, vitaminer og let fordøjeligt mad. En anden ting er også at blodet strømmer til dine organer omkring fordøjelsen, når der skal fordøjes og da jeg i forvejen har problemer med at “findele” blodet til hele min krop (primært hovedet og hjertet) så er det altså et problem hvis jeg skal bruge flere timer på at fordøje et måltid, for så kommer jeg hverken i gang eller op resten af den dag. Derfor holder jeg mig også primært til at synde om aftenen, da jeg derefter skal i seng alligevel. Så morgenmad og middagsmad (samt aftensmad for det meste) skal altså være let fordøjeligt mad med en masse nærring.

(Selv betalt og købt: dog reklame pga billede!!! Jeg hverken sponsorere eller reklamere for nogen, det er ikke meningen med bloggen – men derfor vil jeg gerne slå er slag for hvad jeg synes er den bedste te, så nu har jeg fået fyldt op til vinteren)

Så er der det med at være på, holde fødselsdag og se en masse søde mennesker og familie. Det er fantastisk og jeg elsker det. I starten kunne jeg ikke klare at være i et rum med mere end 3-4 personer, men efterhånden som jeg har fået en smule mere styr på kroppen, renset ud, holdt min motion, slappet af, og ja, lyttet til min krop. Er det det lykkedes mig nu, at kunne holde en fødseldag uden at virke bombet derefter, og med følelsen af egentligt at være til stede. For det at være der og være til stede er langt fra det samme. Mit hoved bliver fyldt ret hurtigt, og nogle gange må jeg simpelthen sove for at kunne få plads til mere den dag. Men det giver jo sig selv. Jeg har en sygdom, som berører alle nerverne i kroppen, hver og en. Og de styrer jo nærmest det hele. Hovede, hjerte, ben, fordøjelsen, organerne osv osv osv. Derfor er det også forskelligt fra dag til dag, hvad jeg kæmper med. Men for mange menneske på en gang, på et sted, kan jeg ikke meget mere end et par gang eller tre i måneden.

Så er der vand, søvn og menstruation. Vand er enormt vigtigt, jeg skal gerne drikke 3 liter (mindst) vand om dagen, og det har jeg nok ikke helt gjort den sidste uge – satans os!!!! Menstruationen har vi snakket om nogle gange, den er bare dum. Heldigvis er min krop blevet en del sundere. Så jeg ved præcis hvilken dag jeg får min menstruation og præcis hvornår den stopper, samt ægløsning – så de dage, ved jeg er jeg ingenting skal planlægge. For både op til menstruationen, under og efter til efter ægløsningen er blot et kapitel der skal overståes, og fra gang til gang er det forskelligt hvor meget jeg “vælter”! Igen, fordi menstruationen berørere en hel del i din krop for at fungere – og jeg mister blod, blod som jeg VIRKELIG skal bruge!!!!

Så NU!!! Er det op på hesten igen. Jeg har hele ugen spist sundt morgenmad som på billede, min morgenmad ændre sig aldrig. Det er mest aftensmaden og de usunde tiltag der skal strammes op på – specielt nu hvor julen er rundt om hjørnet og jeg gerne vil gøre min krop parat til at indtage lidt af det der høre sig til julen 🎄

Så, en uge hvor det har stået ret skidt til herhjemme. Husker ikke helt hvornår det sidst har været så galt at jeg intet har kunne holde til og svimmelheden har overtaget i sådan en grad at jeg VED det ikke nytter at kæmpe i mod, bare ligge og slappe af – det har været vejen frem denne uge! I næste uge, håber jeg på mere energi og træning igen!

BUDSKAB: lyt og mærk efter i din krop. En ting er at skulle holde sig i gang, fordi det er det bedste. Men en anden ting er, at du IKKE SKAL OVERBELASTE DIG SELV! Så hellere slappe af en uge, med god samvittighed. End at forværre din situation yderligere! Du ved bedst selv, om du trænger til en tur på motionscyklen, eller om det er overbelastning og sengen skal være din bedste ven. OG!!!!! Det er OKAY! For det viser bare du er kommet mega langt, når du kender din krop så godt, så har du nået det største mål af dem alle ❤️

GOD WEEKEND!

p.s. Nu vi taler vintertid, så er der jo det der med vinterdepression! Heldigvis for mig, er vinteren dejlig. Jeg elsker hyggen herhjemme og duften af kanel te, film osv. Men af den grund også fordi jeg så ikke får dårlig samvittighed over at jeg ikke kan gå ude eller komme ud, jeg bliver ikke ked af det på samme måde fordi jeg ikke kan komme ud, for om vinteren hygger de fleste inde! Så er sommeren langt være og meget mere udfordrende på det psykiske plan!!

Kort opdatering fra sygehuset….

SUND DETOX UGE(ER)! (Samt nuværende blodtryk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *