Sunde Romkugler m. Dadler….

I ferien var jeg så heldig at erhverve mig en ny Foodprocessor, en Magimix – shit jeg er glad for den. Den gør så meget af køkkenarbejde nemt for mig. Fx hakke, rive, snitte, lave grøntsagsstænger, dej, pesto osv. Der er så meget den kan, blandt andet lave sunde romkugler, jeps, ROMKUGLER jeg må spise. Jeg havde en idé om at de skulle være med dadler, mandler og havregryn. Dadler, de søder. Mandlerne for at regulere blodsukkeret lidt, nu der er dadler i og så havregryn til mavsen. Jeg ledte LÆNGE efter opskrift. Og til sidst fandt jeg denne hos madogkaerlighed: http://madogkaerlighed.dk/romkugler

Jeg lavede dog få justeringer. Så i får lige min version også!

Sunde Romkugler m. Dadler: 10-13 stk! 

1 dl mandler

1 dl havregryn

Én pose dadler uden sten, ca. 20-25 stk

3 spsk kakao (evt raw)

2 tsk romessens (små, ikke overdrive de 2)!

1/2 dl vand

1/2 tsk vaniljepulver (ikke sukker)!

Pynt: evt kokos!

Jeg anbefaler virkerlig en Foodprocessor til dette, da du får den fineste “dej”masse af det.

Start med at blende mandler og havregryn til mel, tilføj derefter de andre indgridienser, rul dem til sidst i den størrelse du ønsker – jeg får ca. 10-13 stk – på størrelse med en golfbold ca. Mindre end de normale og større end fx havregrynskugler. Og til sidst kan du så rulle dem i kokos og sætte dem på køl, de er allerbedst dagen efter!

De er uden sukker, hvedemel og mælkeprodukter, som gør at jeg kan spise dem. Derfor synes jeg også de er et sundere alternativ end de almindelige, desuden ik? Så smager de fuldstændigt som rigtige romkugler

Velbekomme! 🙂

(dette er ikke noget jeg får penge for, så hverken reklame eller sponsoreret – det er det aldrig – dog nævner jeg Magimix, så uden løn, måske lidt reklame ) 

Ferien er overstået, jeg er tilbage….

Du må ALDRIG give op….. (find modet og din stærke side)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *