Sunde müslibarer uden sukker…..

Når man som jeg pt ikke må spise sukker, i nærmest alle arter og former (næsten)! I hvert fald må jeg hverken spise hvid sukker, rørsukker, brunsukker og alt der indholder disse. Derfor har jeg været nød til at finde nogle andre ting jeg kunne lave, som stiller sulten for sukkertrangen ind i mellem, men på den lidt sundere måde. Heraf kommer denne opskrift på müslibarer, som virkelig blev god.

Jeg havde gennemsøgt nærmest hele nettet for opskrifter der liiige passede mig, men der er jo altid noget som ikke helt hører hjemme i opskriften eller noget andet man gerne vil have med, så derfor prøvede jeg selv. Det skal siges at alle korn og kerner, samt tørrede frugt kan man jo selv bestemme hvad man vil have i, bare det ca er samme mængde, det samme egentligt med den flydende masse, bare det ca er samme mængde, dvs hvis man ikke lige har honning, så tag lidt mere af de andre. Jeg synes dog at havregrynene hører sig hjemme.

Sunde müslibarer uden sukker: 

Flydende masse:

2 pressede appelsiner (ca 100gram)

75 gram honning

75 gram kokosolie

50 gram peanutbutter

50 gram agavesirup

I alt ca: 300-350 gram, hvis det virker lidt for tørt, når den flydende masse er kommet over i blandingen med korn, havregryn osv. Så varm lige en smule mere af noget eller tag en ekstra appelsin og varm og kom det så over i inden det kommer i bradepanden.

Den faste/tørre masse (havregryn, korn og tørret frugt:

200 gram havregryn

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl chiafrø

1 dl kokosmel

1 dl mandler (hakket i grove stykker)

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 1/2 dl rosiner

10 ca. tørrede abrikoser (hakket i grove stykker)

igen, brug hvad i har men ca. I samme mængde som opskriften her!

Start med at komme alt fra den flydende masser over på komfuret og varm det op sammen. Når det er varmet op (mit kom til at boble, glemte det, men tror jeg nu ikke er nødvendigt eller en krisesituation) stilles det blot til siden i mens du fortsætter med at blande alle de tørre indgridienser i en skål. Når alt er i skålen vender du lige lidt rundt i det så det bliver fordelt og kommer den flydende masse over, og får fordelt den godt.

Kom det herefter i en bradepande med bagepapir og tryk det GODT SAMMEN! og i ovnen på 150 grader i ca 50 min. til det er gyldenbrun/mørk!

Lad det stå og køle af i 1 timestid (helst gerne i køleskabet og gerne længere) inden du skærer det i barer – de er bedst når de er kælet helt af! Den kan altså smuldre lidt, men jeg knækkede den i stykker og resten af smuldret bruger jeg bare som en granola!

Opbevar i køleskabet!

Velbekomme! 🙂

Sunde bananpandekager (uden hvedemel, mælkeprodukter og sukker)….

Skåret ud i pap: hvad fejler jeg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *