Sunde brownie kugler m. nødder og dadler…

Det er egentligt ikke meningen dette skal være en madblog, men da hele idéen ved at komme i bedring også handler rigtig meget om hvordan du spiser, synes jeg det er på sin plads også at hjælpe med lidt opskrifter i ny og næ. Lige pt eksperimentere jeg en del. Desuden er jeg ved 4. Dag på et 10 dages DETOX forløb lige nu. Jeg følger det nogenlunde, men husker også at lytte til min krop. For en ting er at spise sundt, en anden ting er at få nok mad og lytte til kroppen. Tit oplever jeg at jeg godt kan spise lidt for lidt når jeg spiser sundt, så nogle gange ryger der altså også et helt almindeligt stykke rugbrød indenbords. Jeg er på ingen måde fanatisk og spiser lige præcis hvad jeg har lyst til, dermed sagt at jeg altså virkelig har det bedst når jeg undgår for meget sukker, mælkeprodukter og hvidt hvedemel (ikke gluten) og spiser en masse grøntsager og frugter!

Nå, men på baggrund af den lille skrivelse der, kommer der altså her en opskrift på brownie kugler, som jeg længe har gået og tænkt på at jeg skulle prøve at lave.

Brownie kugler m. dadler og nødder: (25-30 stk)

100 gram mandler

100 gram pekannødder

50 gram valnødder

(250 gram nødder i alt, tænker du kan opdele som du vil og også bruge mere af en slags, hvis du fx ikke har valnødder, dog vil smagen blive en lidt anden)

200 gram dadler (jeg brugte medjool dadler med sten, de er mere saftige)

100 gram mørk smeltet chokolade (jeg brugte sukkerfri)

4 tsk raw kakao (hvis du bruger almindeligt bage kakao så tror jeg måske kun der skal 2-3 tsk i, smag dig frem)

1 spsk kokosolie

1 spsk dadelsirup, agave sirup eller honning (alt efter hvad man lige ligger inde med)

1 knivspids salt (Himalaya)

Evt 1/2 dl vand

Kokos til at trille kuglerne i til sidst!

Fremgangsmåde: 

Start med at blende alle nødderne fint, hvis du gerne vil have lidt struktur (noget at tykke i) så gem evt 50 gram af en valgfri nød til sidst.

Når nødderne er blendet fint, kommes dadler, kokosolie, den smeltede chokolade, raw kakao, salt og sirup i. Blend det hele sammen. Virker det for tørt, så bruger du den halve dl vand til at lave det en smule blødere.

Til sidst kommer du de sidste 50 gram nødder i og blender kort, til de bare lige er knust lidt.

Lad det lige stå 5-10 min evt på køl. Tril dem herefter runde og i kokosmel.

Opbevares på køl (klart bedst dagen efter), holder i hvert fald 1 uges tid.

(tip: kom evt forskellige superfoods i dem, såsom hampefrø, chiafrø, gojibær osv.) 

Jeg synes virkelig de er gode og minder super meget om et lille stykke brownie, bare indtaget med en smule bedre samvittighed end ellers. Selv min kære murer mand guffer dem i sig som var det ægte svampet brownie. Det er jeg egentligt ikke sikker på at jeg måtte afsløre til nogen, da mænd jo oftest sætter i gevaldigt bakgear når noget ikke indeholder ÆGTE SUKKER!!! 😉

Cashew kugler m. superfoods…..

En god nyhed min vej…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *