Speltpizza m. bagepulver…

(Billedet er hvor vi har lavet enkelte pizzaer pr mand, der bliver rigtigt 2 store pizzabunde, altså to store bradepander)! 

En sød læser skrev til mig forleden, om jeg godt vidste at spelt også var en hvede type – det ved jeg. Mit problem er udelukkende den hvide hvedemel, som findes i nærmest ALT. Så jeg må gerne spise spelt, heldigvis. For det gør det nu altså både nemmere og billigere at bage brød. Jeg har et bestemt rugbrød (skal nok komme på bloggen) jeg bager hver uge og en omgang knækbrød (kommer også på bloggen), dem laver jeg altid. Ligesåvel som denne pizzadej, som vi også laver altid. Jeg er ikke en madblogger, det bliver jeg ALDRIG. Jeg er syg og følger en hvis vejledning, hvor jeg prøver at undgå ting som kan forværre min sygdom. Hertil laver jeg mange opskrifter selv, som jeg gerne vil dele med jer, som måske heller ikke tåler hvedemel ret godt. Og så ligger jeg dem egentligt mest på bloggen for selv også at huske dem 😉

Speltpizza m. Bagepulver (jeg tåler ikke gær)! 

Til to store bradepander (så er der mad til to- tre dage)! Du kan også halvere opskriften og lave en bradepande!

600 gram Speltmel (fint og fuldkorn kan bruges)

150 gram rugmel

4 tsk bagepulver

lidt salt

6 spsk. Olivenolie

5 dl vand

Evt. Basilikum eller oregano i dejen.

Bland de tørre indgridienser først, derefter de våde, start med 4 dl og spæd til med den sidste hvis nødvendigt, og ælt dejen godt. Gerne i bagemaskine. Nogle gange skal der bruges lidt mere mel, der tager jeg speltmelen som ekstra.

Dejen skal IKKE hæve med bagepulver. Så når dejen ikke klistre for meget. Stop gerne maskinen og put en smule mel ned og prøv og mærk, nogle gange kan den mærkes klistret i maskinen, men hvis man putter lidt mel derned, og tager den op er den fin.

Jeg ruller ud direkte på bagepapir med lidt mel.

Top med hvad du har lyst til. Da jeg ikke spiser svinekød eller oksekød bliver vores altid med kyllinge tern eller strimler, og så grønt og lidt mozzerella (jeg nå heller ikke få mælkeprodukter fra køer, men vælge her på pizzaen alligevel at bruge mozzerella, det har jeg ikke mærket så meget til)!

De to store pizza’er var i ovnen på samme tid ved 225 grader og i ca. 25 min. Plus minus lidt. Hold øje med dem.

Velbekomme! 🙂

Kyllingeboller i karry-kokos sovs…. (glutenfri og laktosefri)

2 måneder siden jeg startede på ny kost….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *