Spelt burgerboller m. seasamfrø og bagepulver….

Jeg havde sådan lyst til kyllingeburger i dag,  men det er en af de ting, der bare er lidt mere besværlige, fordi brød som fx burgerboller altid indeholder hvedemel. Derfor satte jeg mig for at prøve mig frem og selv lave nogle med speltmel og bagepulver i stedet. Fordelen ved ikke at måtte bruge gær er, at bagepulver ikke skal hæve i evigheder, faktisk slet ikke hæve – så de er hurtigt overstået. Her får i så opskriften, for de blev virkelig gode 🙂

Spelt burgerboller m. seasamfrø: 

400 gram fint Speltmel (fuldkorn kan også bruges)

150 gram rugmel

3 tsk bagepulver

1,5 tsk salt

1/2 dl olivenolie

2 tsk honning eller agarvesirup (lys sirup)

3 dl vand

Til ovenpå: 

1 æg til pensling

Seasamfrø

Start med at blande alle de tørre indgridienser sammen i skålen, derefter de våde og mix/bland/ælt. Jeg bruger gerne røremaskine og til sidst stopper jeg også kommer lidt mel over dejen så den samler sig og ikke er så klistret. Herefter former i 6 burgerboller, tryk dem flade til ca 1 cm tykkelse. Pensel med æg og drys med seasamfrø.

I ovnen ved 200 grader og i ca. 15 min.

Vi skal have vores med paneret kyllingefilet (banket flade), spinat, tomat, agurk, avocadocreme og lidt ketchup/mayo – vildt lækkert og nemt!

 

Velbekomme! 🙂

2 måneder siden jeg startede på ny kost….

POTS Syndrom, hvad skal du undgå og hvad hjælper dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *