Nå, men hvordan går det så?

IMG_6731

Som overskriften siger, ville jeg endnu engang lige skrive lidt om hvordan det går. Egentligt, som skrevet så mange gange før, går det som det plejer, næsten. Så meget nyt er der ikke, men derfor følte jeg da lige for at opdatere jer alle alligevel.

Det er sådan, at selv vejret har en indflydelse på mit helbred, så det er stadig meget op og ned. Luftfugtigheden, regn, sol, overskyet osv. Spiller en rolle. Så meget at jeg ved at jeg til sommer får det ret hårdt med at tilvænne mig. Sidste år var ret slemt, jeg skulle nærmest vandre rundt nøgen og med fødderne i iskoldt vand hele tiden for at være i nogenlunde tilstand. Ja, selv et varmt bad kan gøre mig utilpas og svimmel. Så det er jo hele tiden en rutsjebanetur. Men JEG VED DET. Det blot at vide hvad der spiller en rolle i mit helbred, det hjælper mig. Så ved jeg pr automatik at jeg skal forberede mig endnu mere til de her tider. Man bliver virkelig ret klog på sin egen krop.

(lige lidt hyggebilleder af hvad jeg dog kan, og får noget af min tid til at gå med)

IMG_6855

Men, hvordan går det så helt præcis lige nu? Jamen, jeg har stadig perioder hvor jeg kan vågne efter 9-10 timers søvn og føle mig træt (og det er altså en unormal træthed, hvor man nærmest ik kan rejse sig eller fokusere). Perioder hvor jeg sover meget og heldigvis også perioder hvor jeg har det okay. Jeg er for nyligt stoppet med mine P-piller for at se om det kunne gavne mig endnu mere, og indtil videre føler jeg måske en lille forskel, det er svært at sige endnu. Mest fordi jeg under min menstruation plejer at være helt udkørt, svimmel og have det endnu værre. Så bliver spændende at se hvordan jeg NU tager det, uden P-pillerne til fx at tage smerter osv. Der går nok lige et par måneder før jeg ved om det har en effekt.

IMG_6856

Jeg kan godt lide tanken om ikke at tilføje min krop alt for meget medicin, piller osv. Så lige nu er jeg på minimal medicin(pulssænkende, Procoralan) (som egentligt har hjulpet lidt mere, end da jeg var på mere medicin, skørt) jeg tager ikke noget andet medicin eller piller. Kun vitaminer som jeg også har skåret lidt ned på, tager lige pt immunbooster, fiskeolie (UDEN TUNGMETALLER), d-vitamin (jeg kommer jo ikke ud rigtigt), og fedtopløseligt, samt vandopløseligt C-vitamin. Derudover drikker jeg tilgengæld en hel del te UDEN KOFFEIN (koffein har ingen gavnlig effekt på min sygdom, det får kun mit hjerte til at pumpe endnu hurtigere end det i forvejen gør) Herudover drikker jeg masser af vand, men ikke bare vand i sig selv, nej vand tilført frugt, grøntsager eller krydderurter. Vand i sig selv er rigtig fint, men ved at tilføje det lidt både detoxer/udrenser jeg (alt efter hvad jeg kommer i), og min krop tager meget bedre i mod vandet og holder/binder det i/til kroppen. Hvilken er en stor fordel til POTS patienter som jeg.

(Denne på billede er med æble (binder metallerne), kanel (godt for blodsukkeret), mynte (til mavsen), og nogle gange også tilføjet citron eller persille (også afgiftning af fx tungmetaller). Så vand med masser af vitaminer.)

IMG_6857

Herudover har jeg også fundet min juicer frem igen. Ligesom sidste forår og sommer, jeg elsker mest juice i denne periode og laver til gengæld smoothies resten af året.

Men med alle de ting, er jeg stadig i gang med at prøve at bekæmpe min krops dumme sygdom. På en meget mere naturlig måde. Der er nemlig sådan, at vi nu kun kan krydse fingre for at Vorherre vælge at skåne mig en dag. Der er ikke mere lige nu vi kan gøre for at få mig op og køre. Så tiden er min ven. Og ca 3-5 år siger man (til sommer er det 2 år siden jeg blev syg), hvis der ingen forbedringer er der, så vil man højst sandsynligt skulle leve med det. Så vi krydser.

Angående syghuset er jeg stadig tilknyttet. Min læge er i gang med at skaffe mig et specielt træningsprogram fra taxas, til POTS patienter. Og jeg træner stadig herhjemme på bedste vis. Ellers tager vi på tur med min kørestol, og øver lidt gå distance og det at være blandt flere folk. For selv det at være et sted med mange mennesker, forværre desværre min sygdom.

Kan i alle have en dejlig weekend 🙋🏼❤️

Jeg undrer mig…..

Påskeferien, medicin, kardiolog & kommunen….

2 thoughts on “Nå, men hvordan går det så?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *