Kyllingeboller i karry-kokos sovs…. (glutenfri og laktosefri)

Som sagt før, undgår jeg altid så vidt muligt mælkeprodukter, hvedemel, gær, sukker, oksekød, svinekød osv. Så derfor får jeg også lavet en del opskrifter selv, da mange opskrifter i dag indeholder disse ting. Her kommer der lige en ret så god opskrift på “boller i karry” alla mig. (Min kæreste var også glad, går jeg ud fra, tre portioner røg i hvertfald indenbords)!

Karry-kokos sovsen: (4-5 personer eller 2-3 dage 2 personer)! 

2 rødløg

4-5 fed hvidløg

Krydderier, jeg brugte karry (medium, vælg selv styrke), oregano, gurkemeje, cayennepeber, spidskommen, timian, salt og peber!

1 dåse hakkede tomater

2 dåser kokosmælk

12 dl vand

3 hønseboullion terninger (fx uden sukker og gærekstrat, dog bruger jeg den almindelige, da mængden ikke skader mig)! https://www.helsehelse.dk/morga-u-gaerekstrakt-grontsagsbouillon.html?gclid=CISY-ealwtQCFdeHsgodxv8JUg

kokosolie eller olivenolie til stegning.

Start med at hak løg og hvidløg, evt. I en minihakker. Varm kokosolie/olivenolie op i en gryde, kom løg og hvidløg deri. Når det har stået lidt (må ikke blive brændt), kommen alle de krydderier i som du/i gerne vil have. Jeg puttede i på slum, men ca 2-3 tsk karry og de andre ca 1/2-1 tsk i! Varm det op (bliver nærmest sådan en ryk pasta)! Når det er varmet kommet dåseromaten i, lad det stå lidt og herefter kokosmælk (rør rundt) og til sidst vand, når det hele koger kommet Boullion terningerne i. Lad det igen koge op og smag til med salt og peber. DONE! (Færdig)!!!

Kyllinge-kødbollerne: (ca 22 stk) 

800 gram hakket kyllingekød

1 æg

2 dl havregryn (brug glutenfri for glutenfri version)

Revet gulerod (ca 2-3 stk)

Krydderier, jeg brugte spidskommen, gurkemeje og salt og peber – friske kan også bruges! (Da jeg har løg og hvidløg i sovsen undlod jeg dette)!

Start med at altså det hele sammen og lad det stå og trække 5-10 min. Form bollerne med en spiseske og lidt vand til at dyppe skeen i så det ikke klistre. Og på panden med dem, i olivenolie eller kokosolie. Når de er færdige (giv den endelig ikke for længe), kommes de over i sovsen og det varmes op sammen.

Vi fik brune ris og kogt broccoli til, men alt er relativt, fx også ananas.

Velbekomme!

Hvordan går det??

Speltpizza m. bagepulver…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *