Kort opdatering fra sygehuset….

Jeg skrev for noget tid siden at jeg skulle have tjekket for adranalin i kroppen. Simpelthen om min krop producerede for meget. Det gør den IKKE. Mine tal var ganske normale, så derfor heller ingen vej ud af det denne vej. Egentligt er jeg lidt lettet over at det var normalt, mest af alt fordi jeg ikke har lyst til at min krop’s eneste mulighed for hjælp ville være psykofarmaka. Det er det så heller ikke, faktisk ville det slet ikke gavne mig og blot være endnu en type medicin at proppe kroppen med.

På den anden side er jeg også yderst utilfreds med at jeg stadig ikke ved præcis hvad der har forudsaget min sygdom, eller hvilken type POTS jeg besidder. Mest fordi jeg håbede jeg ville kunne hjælpe min krop ved at vide det.

Jeg har dog haft ringet til sygehuset siden og jeg fik i mandags endnu engang i døgnblodtryksmåler på, fra mandag til tirsdag. Her skulle jeg så, så vidt muligt, bevæge mig og gøre de ting som normalt fremprovokere svimmelheden. Og, det er jo nemt nok. Det er jo bare at gå en tur. Så det gjorde jeg, jeg gik også, eller stod en del op herhjemme fordi det jo også giver mig utilpashed og svimmelhed. Hver halve time måler den så dit blodtryk den her maskine. Jeg kan se reulstatet lige efter den har målt, lige så vel som den også gemmer resultatet. Faktsik blev jeg vildt overrasket over hvor lavt et blodtryk jeg egentligt render rundt med (jeg tjekkede ikke så nøje sidste gang jeg havde den på). Jeg vidste godt at blodtrykket måtte være problemet nu, da jeg jo har fået reduceret lidt i min puls og jeg ikke helt så tit får de der flip i pulsen som førhen. (Ikke at pulsen selvfølgelig stadig spiller en lille rolle)! Men jeg vidste altså ikke at det stod sådan til. Det er vildt svært at måle et blodtryk når man går, som jo er mit problem. Men vi prøvede og faktisk viste den også et blodtryk der blev lavere af at gå eller stå.

Jeg formoder gennemsnittet af blodtrykket er 95-100/60-70 og en puls fra 60-130! Og jeg kunne se at hvis jeg lå helt stille længe, faldt mit blodtryk gerne til 95/60 og hvis jeg så sad op var den ca 112/75 og rejste jeg mig så op ville den ca falde med 10-20! Prøvede én gang med min egen blodtryksmåler også. Den hed 117/75 siddende og så rejste jeg mig og den hed 101/63 – så blodtrykket er i hvert fald ikke særlig stabilt – som det burde være. Og det er de her skift/ændringer som gør mig utilpas og skidt. Og det er blodtrykket, vi jo selvfølgelig nærmest ikke kan gøre en dyt ved – TYPISK!!! Jeg vidste det godt, jeg har jo målt mange gange, jeg vidste bare ikke at det ville blive lavere når jeg gik en tur, eller springe sådan. Selvom jeg formodede det. Lidt utroligt når man tænker på jeg har røget cigaretter i hvert fald 10 år af mit liv, den burde være høj. I hvert fald ikke lav 😉 jeg mærkede også, da jeg stoppede med at ryge cigaretter, at jeg fik det værre, simpelthen fordi blodtrykket højst sandsynligt faldt yderligere deraf. Men, nu ved vi, at selvom blodtrykket burde STIGE når man bevæger sig, så er det ikke tilfældet hos mig. Og ja ja, det er sundt med at lavt blodtryk, bla bla bla. Desværre er det bare de færreste der kan føre et liv uden utilpashed/svimmelhed/besvimelse ved så lavt et blodtryk. Jeg håber på mirakler, og en kur der kan kurere lavt blodtryk – for dem til for højt blodtryk har vi jo MASSER af!

Jeg har sendt båndoptageren mod sygehuset og må vente på hvad min læge har at byde ind med. Selvom det aldrig er ret meget.

Må i have en dejlig dag – min kæreste har fødselsdag i dag, så i dag skal han forkæles ❤️

– hold humøret højt 🙂

Opdatering: POTS-træningsprogram…

Vintertid & dårlige dage…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *