Hvordan går det??

Det er vidst på tide jeg laver en lille opdatering på hvad jeg egentligt render og laver.

Først og fremmest er der egentligt ikke de heeelt store fremskridt. Men sådan er det jo med den her ret så dumme sygdom – fremskridt kan man nærmest kun se på fra år til år. I hvert fald de store af dem. Og fra år til år er jeg da kommet lidt længere.

1. år: Det år jeg blev syg, præcis i slut juli 2015. Jeg havde det elendigt og følte jeg skulle besvime hver gang jeg blot satte mig op i sengen. Jeg kunne ikke koncentrere mig, mine øjne gjorde virkelig ondt, helt inde bagved, jeg var træt og sov sådan ca. 20 timer i døgnet. Jeg havde ondt over alt, mave, hovede, hals, nakke, kæber, ben, arme, fødder osv. Det var så uvirkeligt, det føltes som om min krop sagde godnat og tak for denne gang, vi ses på den anden side. Det værste var at det kom ud af det blå, jeg blev ikke engang advaret!!!!!! Jeg brugte de første 4-5 måneder på alternativ behandling og diverse “alternative diagnoser” jeg gik til psykolog og prøvede nærmest ALT! 10 måneder efter fik jeg diagnosen POTS. Jeg synes det var lang tid efter, specielt når man sad i det, men nu har jeg lært, ud fra andres historier at det var hurtigt!!! Shit!! Herefter startede jeg behandling målrettet diagnosen (medicin, salt, vand, støttestrømper). Kunne stadig ikke sidde ret længe, men i det mindste lidt mere og stå oprejst lidt mere end ellers da vi kom til mit første års jubilæum.

2. år: Jeg prøvede diverse medicin typer af, intet var godt nok og meget af det føltes ubehageligt. Jeg har på det her tidspunkt stadig kontakt til alternative behandlere og stadig igang med en masse vitaminer, som jeg blandt andet første år fik taget en vegatest med. Jeg kæmper og motionere som jeg nu kan. Får også senere, ca omkring oktober, plads på et genoptræningshold på syghuset, som giver mig en lidt bedre psyke. Men endnu ikke noget der fik mig til at kunne gå ordentligt. Med tiden har jeg dog kæmpet mig op til 200-300 meter selv, uden at få det alt for skidt. Sover dog stadig MEGET! Om en månedstid kommer jeg ind i mit 3. År som sygemeldt – forfærdeligt at tænke på.

NU: ja, det tredje år ligger lige om hjørnet og nu kan jeg sådan ca gå 400-500 meter uden min krop stritter alt for meget i mod (på de gode dage, vi snakker kun gode dage herhjemme – de dårlige river vi ud af kalenderen – der har lige været en måned hvor det var skidt) og det er faktisk rart nok lige at blive luftet lidt. Jeg har ALTID min kæreste med på de lange gåture, fordi det simpelthen kommer ud af det blå, når jeg pludseligt ikke kan mere!

Jeg har fået noget håranalyse i Tyskland og følger lidt den plan lige nu. Jeg har fået mange analyser på mine to år, men man giver jo aldrig op. Dog har det også lært mig at tage de her analyser med et gran salt. Meget af det passer perfekt på mig, men der er også ting som fx kræft osv. Som dukker op i ny og næ, som jeg ærligt ikke kan forholde mig til. Medmindre det selvfølgelig er lægen 😉 Mest af alt fordi, jeg har været syg i 2 år nu, havde det været noget alla kræft, var jeg nok faldet om nu. Men selvfølgelig får jeg det tjekket, når sådan noget dukker op, man bliver jo også lidt bange! Men ja, jeg følger en plan fra Tyskland nu, og skal igen aflevere blod og hår sidst på måneden. Herudover spiser jeg vitaminer! Pt er jeg meget træt – men det kan skyldes alt fra varmen til at min krop udrenser eller jeg har overbelastet den.

Herudover er jeg i denne uge gået i gang med et andet træningsprogram fra Texas, til POTS patienter. Og jeg har fået ringet til en psykolog IGEN, da jeg vidst har erhvervet mig en depression oven i! Som lægen sagde: det er vidst ikke så underligt i din situation, så min henvisning lød selvfølgelig på: pga invaliderende sygdom!

så jo jo, trods stilheden er jeg her endnu og prøver stadig forskellige ting. Faktisk også endnu en vegatest for nylig, men den er egentligt mest for at jeg har en retningslinje til vitaminpillerne og maden jeg skal undgå (se tidligere indlæg)!

Kan i have en dejlig dag 🙂

Spinatvafler med kylling og grønt… (glutenfri & laktosefri)!

Kyllingeboller i karry-kokos sovs…. (glutenfri og laktosefri)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *