10.000 spørgsmål og intet svar…. Når ingen forstår!

img_5218

Jeg har tit undret mig – hvorfor lige mig? Hvad har jeg gjort, eller ikke gjort og kunne jeg have gjort noget anderledes eller have taget et andet valg?

Jeg var glad, elskede at arbejde, elskede mit arbejde og ikke mindst mit liv og de folk omkring mig, samt gik op i motion og sundhed. Så det var som et lyn fra en klar himmel da jeg i juli 2015 blev ramt af en lang række uforklarlige sygdomme.

Jeg var parat til at sluge hvilken som helst forklaring og hvilken som helst kunne bilde mig ind hvad jeg fejlede og hvad jeg skulle gøre – jeg ville bare fixes – NU! Så jeg igen kunne vende tilbage til mit normale elskede liv.

img_5219

I dag er jeg lidt klogere, eller, jeg har stadig tusinde af spørgsmål og ingen svar. Men jeg er klogere på at ingen rigtigt kan hjælpe eller ved hvorfor jeg er syg, hvordan jeg fik sygdommen/ne og eller hvordan jeg gøres rask. Er klogere i den forstand at jeg nu i det mindste sidder med en diagnose, og at det er noget jeg har 25 % chance for at overvinde, 25 % chance for aldrig at overvinde og 50 % chance for at i det mindste forbedre. En diagnose som ingen godt nok ved hvorfor jeg har fået, fordi, jeg var jo sund og rask. En diagnose som er et syndrome, fordi ingen kender en egentligt behandling eller egentligt GRUND. Dog står der skrevet mange steder at en del andre ting kan forudsage det, som fx hybermobilitet, bakterier og vacciner. Ja, vacciner! Den sidste vaccine jeg fik var HPV.

Jeg er ligeledes faktisk blevet spurgt ind til om jeg havde fået vaccinen, de første mange gange jeg var på sygehuset. Underligt nok, når sundehedsstyrelsen bliver ved med at påstå den vaccine er åh så fin.

Jeg har mine tanker, mine egne konklusioner og dem beholder jeg egentligt mest for mig selv, og koncentrere mig om den diagnose jeg nu har fået. Og prøver at glemme hvorfor jeg måske har fået den.

Men når man så alligevel sidder og læser om alle de piger som også har det skidt, som endnu ingen diagnose har der kan hjælpe dem i systemet, så bliver man nogen gange ked af det og rasende indvendigt. For hvad bilder de sig ind. Altså, Sundhedsstyrelsen. Mange sidder og læser på nettet og tror på alt hvad de læser, alt hvad medierne skriver, artikler osv. Og læser kun de artikler som modbeviser at vaccinen har fejl, herefter nedværdiger de pigerne. Men har de mødt en med “formodet bivirkninger” snakket med dem? Jeg tror det ikke. Og jeg tror heller ikke at det er et tilfælde at så mange unge piger pludseligt er syge, med symptomer som jeg, efter denne vaccine. Nogle kalder det psykiske problemer, men ærlig talt? Jeg blev afvist fra dette emne af både læge og psykolog.

img_5220

Nu er de i gang med endnu en kæmpe skræmme kampagne i hele Danmark, som de bruger jeg ved ikke hvor mange penge på – fordi deres tal af piger som får hpv vaccinen er faldet drastisk. Men en ting glemmer de. Jo flere der får den, jo flere er vi der kender en der har fået bivirkninger og tror på personen. Jo mindre vil igen få den. Og heldigvis for det. For så længe de blot afviser, jo mindre troværdige er de. Og jo mere tyder det på at pengene er mere værd end den danske befolkning.

Jeg er endnu ikke blevet spurgt om jeg ville anbefale den. Og jeg kommer ikke til at svare på det spørgsmål før at vaccinen er blevet undersøgt af udfra kommende, som ikke har penge i projektet. Jeg føler med dem der skal tage et valg, for langt de fleste er jo raske efter vaccinen. Men, tænk nu hvis mit barn er en af dem. Det spørgsmål ville jeg stille mig selv.

Kræft er forfærdeligt, den værste sygdom til dags dato. Og hvor ville jeg gerne udrydde den. Sammen med resten af befolkningen. Men ikke på bekostning af at folk bliver syge og andre blot skal tjene penge. Så vil jeg hellere at livet går sin gang.

Forstå mig ret. Dem med børn. I prøver at beskytte jeres børn fra alt i dag. Som i alt. Men i gamle dage havde man ikke muligheden for at sikre stikkontakter eller andet, der var tingene som de var, man lærte blot børnene at det var farligt. Man kan ikke beskytte mod alt, og det må vi indse. Man kan gøre et forsøg, men jeg tror ikke det er meningen med livet at man skal pakkes ind i vat.

Hvis vaccinen en dag viser at jeg er blevet syg på bekostning af den, så havde jeg, hvis jeg kunne – valgt den fra i tide… og ja, sat mig selv i risiko for livmoderhalskræft, men…. det havde været livets gang og det havde været en sygdom som folk forstod, accepterede og MÅKSE kunne gøre mig rask af. I dag, er jeg lænket til mit eget hjem, mit hjem er et fængsel, jeg kan ikke få tilstrækkelig hjælp, ingen forstår mig, kender min sygdom eller kan fortælle mig om jeg nogensinde bliver rask – for mig er uvished værre end at vide besked.

img_5221

(Jeg var indlagt i julen, d. 25 december i 7 timer. Den første (kost) af en vagtlæge jeg var ved nedværdigende mig og spurgte mig (sad i kørestol) om ikke jeg selv kunne gå, jeg sagde at så sad jeg nok ikke i den, hendes modsvar var blot: amen nogen leger jo med dem. Mmh? Og det skulle være derfor jeg var hos vagtlægen? Derefter spurgte jeg hende om hun vidste hvad POTS var, for det fejlede jeg. Her blev hun endnu mere spydig (måske fordi hun godt ved hvad POTS er og at det tit nævnes i forbindelse med vaccinen og hysteriske piger, som mange siger) nej det anede hun overhovedet ikke. Hun truede med indlæggelse og at jeg nok bare var bange. Hun sagde også til andre læger at hun ikke overhovedet havde forstand på mig og ikke havde tid- igen, det var det værste og jeg blev så ked af det. Nærmest ingen forstår mig eller kender til min sygdom!!! Heldigvis blev jeg sendt videre til skadestuen, og en læge, som var langt mere forstående og forstod hvorfor jeg var taget til vagtlægen, samt ligefrem forstod min sygdom og ville tage den op med hans kollegaer💯)!

Sidst, følg jeres hjerter! ❤

Så er vi hoppet ind i 2017…..

Den indre kamp med vægten, når ikke man kan motionere….

2 thoughts on “10.000 spørgsmål og intet svar…. Når ingen forstår!

  1. Hej Tania, nu har jeg lagt under dynen og læst med her på bloggen i et par timer ( jeg har først opdaget den i dag) og jeg er næsten i chok. Du har skrevet alle mine tanker, følelser og oplevelser med vores “elskede” sundheds- og velfærdssamfund ned, præcist som jeg selv ville have gjort det, hvis jeg havde kræfter og overskud til. Jeg sidder med følelsen af at jeg læser mine egne tanker, oplevelser og hverdag, det bliver mit pustrum fra nu af, når jeg er ved at sprænges af sorg, frustration og vrede over den situation vi er havnet i efter vaccinen. Tak fordi du gør det, det hjælper mig at jeg ikke er alene og det er fedt at du tør udlevere dig selv og “vores” tanker om hvad vi er udsat for og leve med.
    Knus

    Reply
    1. Hej Sofie,

      Hvor er jeg glad for at det kan hjælpe dig, tro mig, det hjælper også mig både at få skrevet det ned, men på samme tid også få respons fra dig. For selvom jeg er åben, så er det altid rart at have andre i samme båd. Jeg er ikke for god til for tiden at skrive indlæg, men ind i mellem – som idag, får jeg lyst til at skrive ned. Så inden længe skulle der gerne være et indlæg til dig mere, som du kan læse. Jeg håber på alt bedring din vej, det her er ikke nemt og slet ikke når man nogle gange føler sig alene. Men herinde er du altid velkommen til at skrive til mig.

      God bedring din vej, og tusinde tal for svar. ❤️

      P.s. Jeg har også en Facebook, som du nok har set, der slår jeg op hver gang der er et nyt indlæg. Hvis det skulle have interesse ☺

      Knus og tanker din vej ☺️

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *